Praktijkboek duurzame wijkontwikkeling op Heijplaat (2014)

Praktijkboek duurzame wijkontwikkeling op HeijplaatEen verzameling voorbeelden van 10 jaar werken aan fysieke en sociale vernieuwing.
‘Dit boekje laat zien dat het circulaire concept werkt. Het is vooral een kwestie van samen dóen’, aldus Jacqueline Cramer in het voorwoord.
Gemaakt in opdracht van Cirkelstad.

Lees hier het volledige boek

Naar mijn andere boeken

Walking up the Mountain Track

In het eerste deel van het boek maken we met Benjamin, een jonge musicus, de reis naar de geheimen van de muziek in gesprek met Zenmeester Sato. Hun dialogen worden afgewisseld met scènes uit het leven van Gould, Lipatti, Celibidache, Horowitz, Rubinstein, Arrau en Menuhin, net zo goed op zoek naar artistieke waarheid.

WereldSchoolWereldWijk (2015)

In het schooljaar 2013-2014 werden op vier Brabantse basisscholen samen met de kinderen, ouders, leerkrachten en maatschappelijke partners uit de wijk, een kleine vijftig projecten uitgevoerd rondom duurzaamheid en sociale cohesie.

Alle Dagen Duurzaam, op weg naar een circulaire economie (2013)

Interviews met vertegenwoordigers van 40 bedrijven en organisaties.
Marjan Minnesma, directeur van Urgenda, schreef in het voorwoord: ‘Lees in dit boek in welk gedreven, moedig, optimistisch, vindingrijk, en doortastend gezelschap je je bevindt als je voor ‘groen’ kiest.

Environment Inspires, 20 jaar Search BV (2013)

Bedrijfsprofiel van dit ingenieursbureau, opgericht door Anne-Marie Rakhorst, waarin een aantal thema’s, zoals duurzaamheid, energie en grondstoffen, worden belicht in tientallen praktijkvoorbeelden én in portretten van duurzame koplopers. Lees hier het volledige...