Een te grote kist bananen, 35 visies op een duurzame wereld (2009)

Omslag Een te grote kist bananenInterviews met Ruud Lubbers, Paul van Vliet, Irene van Lippe-Biesterfeld, Alexander Rinnooy Kan en vele anderen. Herman Wijffels besloot zijn voorwoord aldus: ‘Veel van mijn ervaringen en ideeën komen terug in dit boek. Over economie, filosofie, de rol en de taak van de mensheid en onze verbondenheid met de planeet. Ik wil dan ook deze verzameling interviews van harte bij de lezer aanbevelen in de hoop dat de grote betrokkenheid bij een duurzame toekomst die uit dit boek spreekt, ook daadwerkelijk mag bijdragen aan de nieuwe cultuurfase waarnaar ik en velen met mij uitkijken.’
Een uitgave van Aeneas, bestel uw exemplaar (à € 10,- excl. verzendkosten) middels het contactformulier.

Lees hier het volledige boek
Lees hier uitvoerige info

Naar mijn andere boeken

Walking up the Mountain Track

In het eerste deel van het boek maken we met Benjamin, een jonge musicus, de reis naar de geheimen van de muziek in gesprek met Zenmeester Sato. Hun dialogen worden afgewisseld met scènes uit het leven van Gould, Lipatti, Celibidache, Horowitz, Rubinstein, Arrau en Menuhin, net zo goed op zoek naar artistieke waarheid.

WereldSchoolWereldWijk (2015)

In het schooljaar 2013-2014 werden op vier Brabantse basisscholen samen met de kinderen, ouders, leerkrachten en maatschappelijke partners uit de wijk, een kleine vijftig projecten uitgevoerd rondom duurzaamheid en sociale cohesie.

Alle Dagen Duurzaam, op weg naar een circulaire economie (2013)

Interviews met vertegenwoordigers van 40 bedrijven en organisaties.
Marjan Minnesma, directeur van Urgenda, schreef in het voorwoord: ‘Lees in dit boek in welk gedreven, moedig, optimistisch, vindingrijk, en doortastend gezelschap je je bevindt als je voor ‘groen’ kiest.

Environment Inspires, 20 jaar Search BV (2013)

Bedrijfsprofiel van dit ingenieursbureau, opgericht door Anne-Marie Rakhorst, waarin een aantal thema’s, zoals duurzaamheid, energie en grondstoffen, worden belicht in tientallen praktijkvoorbeelden én in portretten van duurzame koplopers. Lees hier het volledige...