Eric Schoones

tekst en muziek

Schrijver

Schrijven, is net zoals musiceren, een fascinerend creatief proces, dat zich beweegt, ergens tussen sturen en volgen, tussen richting geven en loslaten. Een goede tekst schrijft uiteindelijk zichzelf net zoals de muziek in het ideale geval zichzelf manifesteert onder de vingers van de pianist, zoals ik dat heb beschreven in mijn boek over zen en musiceren.

Over muziek

Walking up the Mountain Track, over Zen en musiceren verscheen in 2017 in de oorspronkelijke Engelstalige uitgave en in 2023 publiceerde de vooraanstaande uitgever Schott Music de Duitstalige versie. Meer info onder boeken.
Sinds maart 2017 ben ik hoofdredacteur van PIANIST MAGAZINES. De Nederlandstalige editie verschijnt vier maal per jaar in Nederland en België en de Duitstalige editie in Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Luxemburg en Liechtenstein. Bovendien maken we twee maal per jaar de bijlage: The World of Piano Competitions, volledig hier te lezen, net zoals interviews en artikelen uit PIANIST.
Daarnaast publiceerde ik ook regelmatig in andere media, zoals Luister, De Klank, Preludium, International Piano en Piano Bulletin van de European Piano Teacher Association (Epta, Nederland en ook internationaal).

Over duurzaamheid

Ik woon op een flinke steenworp afstand van De Kleine Aarde in Boxtel, waar vijftig jaar geleden duurzaamheidspioniers hun baanbrekende werk begonnen. Voor het magazine van De Kleine Aarde schreef ik tussen 2004 en 2011 tientallen artikelen, reportages en interviews, o.a. met bekende Nederlanders, de basis voor mijn eerste boek, Een te grote kist bananen. Daarna volgden tot september 2023, nog zes boeken over duurzaamheid en circulaire economie, meer informatie onder boeken.
Voor Cirkelstad, maakte ik naast diverse interviews een boek over de duurzame ontwikkelingen op Heijplaat, lees het volledig onder boeken.

Sinds november 2016 ben ik eindredacteur van Argus, het tijdschrift van De Faunabescherming. Ook daar verzorgde ik vrijwel in elke uitgave een groot interview, hier een mooi voorbeeld uit 2017: Midas Dekkers en in 2023 zeer actueel een interview met viroloog Thijs Kuiken over de vogelgriep.
Voor de Krant van de Aarde maakte ik vele artikelen en o.a. interviews met Prinses Irene en Jan Terlouw, en ben ik verantwoordelijk voor de jaarlijkse Cultuurbijlage. Lees hier interviews met Hans van Manen en Marc Mulders.

Eerder schreef ik o.a. voor Nudge, Brabants Dagblad, Transition Town Boxtel, Nieuwe Leiders en Genoeg.

Portretfoto Eric Schoones

foto: Yoshie Kuwayama

Eric is een ondernemende man die op een bijzondere manier creativiteit, intelligentie en doorzettingsvermogen in zich verenigt. Hart en hoofd beide op de goede plaats – en bovendien hebben die twee een mooie, rechtstreekse verbinding. Dat levert verrassende en waardevolle initiatieven op!

Maurits Groen